Risotto de Ceps

 

 

 

 

 

Per avui us proposo un Risotto,  la versió italiana de la paella, és un plat molt versàtil, ja que es pot fer de formatge, marisc, bolets, verdures o el que tingueu a la nevera, ja que originàriament era un plat d’aprofitament, fins i tot es pot fer dolç. Un altre avantatge és que es pot fer en dues fases, fent la primera part del sofregit, començar a bullir l’arròs i es pot parar la cocció fins al moment de servir que s’acaba de fer.

El resultat final ha de ser un plat cremós on s’ha de distingir el grà d’arròs que ha de quedar al dente. Animeu-se a provar-ho que val la pena.

  Recepta:

Ingredients per 4 racions:

  • 280 g d’arròs bomba
  • 1/2 ceba
  • 100 cl de vi blanc
  • 800 cl de brou de verdures
  • Ceps
  • Virutes de Parmesà
  1. Preparem els Ceps, posant en remull durant 15 min i després bullir 5 min.
  2. Reservar l’aigua
  3. Fregir la ceba fins que quedi transparent
  4. Afegir els ceps tallar-los i fregir 1 minut
  5. Afegir el vi blanc fins que s’evapori
  6. Posar l’arròs bomba i fregir fins que quedi transparent  (En Aquest punt es pot parar la cocció i acabar-ho en el moment de servir afegint més brou)
  7. Coure l’arròs amb el brou calent en porcions petites fins que estigui a punt.
  8. Anar afegint parts de l’aigua de la cocció dels ceps
  9. Al final afegir el parmesà rallat i servir

 Risotto de Ceps

 Para hoy os propongo un Rissoto, es la versión italiana de la paella i es muy versátil, ya que se puede hacer de queso, marisco, setas, verduras o lo que tengáis en la nevera, ya que originalmente era un plato de aprovechamiento, incluso se puede hacer dulce. Otra ventaja es que se puede hacer en dos fases, haciendo la primera fase del sofrito, empezar a hacer la cocción de arroz y parar la cocción hasta el momento de servir que se acaba de hacer.

El resultado final ha de ser un plato cremoso donde se tiene que distinguir el grano de arroz que ha de quedar al dente. Animaros a probarlo, no os arrepentiréis.

 Receta:

Ingredientes para 4 raciones:

  • 280 g de arroz bomba
  • 1/2 cebollas
  • 100 cl de vino blanco
  • 800 cl de caldo de verduras
  • Ceps
  • Virutas de Parmesano
  1. Preparamos los Ceps, poniendo en remojo durante 15 min y luego hervir 5 min
  2. Reservar el agua de la cocción
  3. Pochar la cebolla hasta que esté transparente
  4. Agregar los Ceps cortados y freír 1 minutos
  5. Añadir el vino blanco hasta que se evapore
  6. Poner el arroz bomba y freír hasta que quede transparente  (En este punto, se puede parar la cocción y acabar el plato en el momento de servir añadiendo mas caldo)
  7. Cocer el arroz con el caldo caliente en porciones pequeñas hasta que esté hecho.
  8. Ir añadiendo porciones del agua de la cocción de los ceps
  9. Al final añadir el parmesano rallado y servir
Anuncis

Quant a favescomptades

Favescomptades, receptes de cuina que sempre queden bé.
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en -Segons, 30' i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Risotto de Ceps

  1. Orsolya ha dit:

    Te bona pinta aquest arròs.. i sembla fàcil a preparar. L’he guardat en el meu Pinterest per provar-la un dia d’aquests 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s