Pastís de xocolata

Aquesta recepta és del llibre de Ferran Adrià de la cuina de la família i és el final perfecte per qualsevol dinar ja que si es serveix en porcions individuals, permet que cada un agafi els que vulgui. Es tracta d’una massa batuda semblant a un marengo de xocolata cosa que el fa molt esponjós ja que no porta gens de farina ni llevat, només puja per l’aire que li aportem al batre les clares d’ou.

Al no portar farina, el fa recomanable per celíacs o si teniu al·lèrgia a la lactosa, es pot substituir la mantega per margarina 100% vegetal o mantega sense lactosa.

 Recepta:

Ingredients per 6 persones:

  • 120g clara d’ou
  • 1 rovell i mig
  • 90 g de mantega (margarina 100 % Vegetal)
  • 180 g de xocolata de cobertura
  • 30 g de sucre
  1. Desfer la xocolata al bany maria
  2. Quant estigui desfeta, apaguem el foc i afegim la mantega per què es desfaci
  3. Mentre es desfà la xocolata, muntem les clares amb el sucre, no cal que arribi a punt de neu. El sucre és millor si l’afegiu de mica en mica
  4. Afegir les clares d’ou a les clares batudes  
  5. Afegir la xocolata a les clares, remenant amb una espàtula vigilant que no baixi la massa
  6. Posar en motlles individuals o de magdalena i enfornar durant 12 minuts a 200 ºc 

Tarta de Chocolate

Esta receta es del libro de Ferran Adrià de la cocina de la familia y es el final perfecto para cualquier comida ya que si se sirve en porciones individuales, permite que cada uno coja los que quiera. Se trata de una masa batida similar a un merengue de chocolate lo que lo hace muy esponjoso ya que no lleva nada de harina ni levadura, sólo sube por el aire que le aportamos al batir las claras de huevo.

Al no llevar harina, lo hace recomendable para celíacos o si tiene alergia a la lactosa, se puede sustituir la mantequilla por margarina 100% vegetal o mantequilla sin lactosa.

receta:
Ingredientes para 6 personas:

• 120g clara de huevo
• 1 yema y medio
• 90 g de mantequilla (margarina 100% vegetal)
• 180 g de chocolate de cobertura
• 30 g de azúcar

1. Deshacer el chocolate al baño maría
2. En cuanto esté deshecho, apagamos el fuego y agregamos la mantequilla para que se deshaga
3. Mientras se deshace el chocolate, montamos las claras con el azúcar, no hace falta que llegue a punto de nieve. El azúcar es mejor si se añade poco a poco
4. Añadir las claras de huevo a las claras batidas
5. Añadir el chocolate a las claras, removiendo con una espátula vigilando que no baje la masa
6. Poner en moldes individuales o de magdalena y hornear durante 12 minutos a 200 º c 

Chocolate Cake 

This recipe is from the book of Ferran Adrià’s kitchen and the family is the perfect ending to any meal as if served in individual portions, allowing each to take the like. It is a mass similar to a whipped chocolate meringue which makes it very fluffy because he has not flour or yeast genes, only up to the air that contribute to beat the egg whites.

Not to carry flour, is recommended for celiacs or have an allergy to lactose, you can substitute butter for margarine 100% vegetable or butter without lactose. 

 recipe:
 Ingredients for 6 people:

• 120g white of egg
• 1 and half egg yolk
• 90 g butter (margarine 100% Vegetable)
• 180 g of chocolate cover
• 30 g sugar

1. Melt chocolate in double boiler
2. How is melted, turn off the heat and add butter to get rid
3. While the chocolate melts, assemble the whites with the sugar need not reach stiff peaks. Is better if you add sugar gradually
4. Add the egg whites in the beaten egg whites
5. Add chocolate to the egg whites, stirring with a spatula watchful not to lower the mass
6. Put in individual molds or muffin and bake for 12 minutes at 200 º c

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Quant a favescomptades

Favescomptades, receptes de cuina que sempre queden bé.
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