Cristal•lí de Mel i Mató

 

Avui us porto una recepta de Mel i Mató per participar a la proposta del mes de Memòries d’una cuinera. He preparat una versió molt senzilla de les postres de mel i mató, on es fa un caramel de mel i es deixa refredar fent una làmina molt fina i queda con un vidre. El gust és de mel i fins i tot pot fer servir per anar menjant el plat.

Recepta:

Ingredients per 6 persones:

  • 150 g de sucre
  • 150 g d’aigua
  • 100 g de mel
  • 600 g de mató
  1. Per fer el caramel, es posa  en un cassó l’aigua, el sucre i la mel
  2. Es posa a foc suau fins que arribi a 160 ºC, si no teniu termòmetre, quant veieu que es comença a espessir, tireu una gota de caramel a un got amb aigua, i quant quedi una bola dura ja es pot retirar del foc.
  3. Esperem que es refredi una mica i ho estenem sobre un paper de forn fent una capa molt fina.
  4. Deixem que es refredi i el trenquem a  tires allargades.
  5. Per muntar el plat, tallem el mató a tires hi intercalem el cristal·lí de mel i ho servim amb una mica de sucre i pell de llimona ratllada.

 Cristalino de Mel i Mató

Hoy os traigo una receta de Miel y Mató para participar en la propuesta del mes de Memorias d’una cuinera.  He preparado una versión muy sencilla de los postres de miel y mató, donde se hace un caramelo de miel y se deja enfriar haciendo una lámina muy fina y queda como un vidrio. El gusto es de miel e incluso puede usar para ir comiendo el plato.

 Receta:

Ingredientes para 6 personas:

  • 150 g de azúcar
  • 150 g de agua
  • 100 g de miel
  •  600 g de mató o requesón
  1. Para hacer el caramelo, se pone en un cazo el agua, el azúcar y la miel
  2. Se pone a fuego suave hasta que llegue a 160 º C, si no tiene termómetro, cuanto se empieza a espesar, poner una gota de caramelo en un vaso con agua, y en cuanto quede una bola dura ya se puede retirar del fuego.
  3. Esperamos que se enfríe un poco y lo extendemos sobre un papel de horno haciendo una capa muy fina.
  4. Dejamos que se enfríe y lo rompemos en tiras alargadas.
  5. Para montar el plato, cortamos el requesón en tiras y intercalamos el cristalino de miel,  lo servimos con un poco de azúcar y ralladura de limón.
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Quant a favescomptades

Favescomptades, receptes de cuina que sempre queden bé.
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Una resposta a Cristal•lí de Mel i Mató

  1. Hola Jordi!!! la mel presentada així queda xulíssima! moltíssimes gràcies per participar a Memòries, ara mateix afegim el teu enllaç. petonets

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