Transparent amb Tàrtar de Cirera

Imatge

Avui us presento una recepta amb Cirera, per participar a la proposta de la Recepta del 15. He volgut fer una recepta que no fos de postres, i he escollit una amanida de cirera amb taronja, i la combinació de gustos és espectacular. Com a entrant, és una amanida diferent i molt refrescant  per aprofitar l’època de cireres i taronja.

El crep és amb farina de blat de moro i agafa una textura translúcida que queda molt curiós, a més a més, és un crep que  no porta gluten, ni llet ni ous, així que és apte per tot tipus d’al·lèrgics.  

Recepta:

Ingredients per 4  persones:

Pels creps

  • 125 cl d’aigua
  • 50 g de farina refinada de blat de moro
  • 1 cullerada de oli de girasol

Per al tàrtar:

  • 100 u. de cireres
  • 1/4 de ceba tendra
  • 5 g de taronja pelada

Per a la vinagreta:

  • 100 ml d’oli
  • 30 ml de vinagre de merlot
  • 1 cc de mel
  • 1 cc de mostassa
  • 1 cc de sal
  • una mica de pebre

Per fer la reducció de vinagres:

  • 100 g de vinagre de riesling
  • 100 g de vinagre de cabernet
  1.      Tallar les cireres, la ceba i la taronja a trossets petits i barrejar-ho
  2.      Fer la vinagreta combinant tots els ingredients en on vol, barrejar i reservar.
  3.      Fer els creps barrejant la farina, l’aigua i l’oli, posar en una paella antiadherent   fins que quedi cuit. Mirar de no apilar-los ja que s’enganxen.
  4.      Preparar la reducció de vinagre, barrejant els dos vinagres en un cassó fins que es redueixin fins a la meitat
  5.      Per muntar el plat, posar el crep al plat amb el farciment  i amanir-ho amb la vinagreta, després enrotllar el crep fent forma de caneló i regar amb la reducció de vinagre.
  6.      Finalment per la presentació, tallar el crep per la meitat i decorar el plat amb una mica de taronja i cirera o una mica d’enciam.

Transparente  con Tártar de Cereza 

Hoy os presento una receta con Cereza, para participar en la propuesta de la Receta del 15. He querido hacer una receta que no fuera de postre, y he escogido una ensalada de cereza con naranja, y la combinación de sabores es espectacular. Como entrante, es una ensalada diferente y muy refrescante para aprovechar la época de cerezas y naranja.

El crepe se hace con harina de maíz y coge una textura translúcida que queda muy curioso, además, es un crepe que no lleva gluten, ni leche ni huevos, así que es apto para todo tipo de alérgicos. 

receta:

Ingredientes para 4 personas:

Para los crepes

  • 125 cl de agua
  • 50 g de harina refinada de maíz
  • 1 cucharada de aceite de girasol

Para el tártar:

  • 100 u. de cerezas
  • 1/4 de cebolla tierna
  • 5 g de naranja pelada

Para la vinagreta:

  • 100 ml de aceite
  • 30 ml de vinagre de merlot
  • 1 cc de miel
  • 1 cc de mostaza
  • 1 cc de sal
  • un poco de pimienta

Para la reducción de vinagres

  • 100 g de vinagre de Riesling
  • 100 g de vinagre de cabernet
  1.  Cortar las cerezas, la cebolla y la naranja en trocitos pequeños y mezclarlo
  2.  Hacer la vinagreta combinando todos los ingredientes en donde quiere, mezclar y reservar.
  3.  Hacer los crepes mezclando la harina, el agua y el aceite, poner en una sartén antiadherente hasta que quede cocido. Tratar de no apilarlos ya que se pegan.
  4.  Preparar la reducción de vinagre, mezclando los dos vinagres en un cazo hasta que se reduzcan hasta la mitad
  5.  Para montar el plato, poner el crepe en el plato con el relleno y aliñar con la vinagreta, luego enrollar el crep haciendo forma de canelón y regar con la reducción de vinagre.
  6. Finalmente para la presentación, cortar el crepe por la mitad y decorar el plato con un poco de naranja y cereza o un poco de lechuga.
Advertisements

Quant a favescomptades

Favescomptades, receptes de cuina que sempre queden bé.
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en 30', Entrants, Gluten, Lactosa, Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Transparent amb Tàrtar de Cirera

  1. Un plat fantàstic: original, bo, complet i apte per a tothom! què més és pot demanar?
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

  2. Cósima ha dit:

    Qué buena y original tu receta. Una mezcla de dos frutas aliñadas. Me gusta mucho

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s