Macedònia en niu de xocolata i mousse de formatge

Imatge  

A l’estiu, sempre ve de gust menjar fruita, i si ja està preparada encara millor, la macedònia, sempre ha sigut un plat que ha tingut una imatge d’un plat senzill, avui, per la proposta del mes de Memòries d’una cuinera, l’hi he volgut donar un aspecte diferent, combinant la fruita amb xocolata i mousse de formatge.

El plat consisteix en un niu de xocolata per posar la macedònia sobre un llit  de mousse de formatge. Així a mida que es va menjant es van barrejant els diferents gustos i textures. També es podria fer amb un gelat  de nata o nous,  que també quedaria molt bé i ajudaria a que no es desfaci el niu de xocolata, ja que com que és molt prim amb la calor es desfà de seguida.

Recepta:

Ingredients per 6  persones:

Pels nius

  • 200 g de xocolata de cobertura

Per  la macedònia:

  • Fruites variades
  • Suc de 4 taronges
  • Licor o  vi dolç

Per la mousse de formatge:

  • 250 de formatge tipus Quark
  • 250 g de nata muntada
  1.  Per fer els nius de xocolata, posar en una safata una làmina d’aigua i posar al congelador per tenir una superfície freda.
  2. Desfer la xocolata al bany maria o al microones fins que estigui desfeta
  3. Posar la xocolata en una màniga pastissera i fer fils sobre el gel, quant estigui dur, amb les mans anar doblegant fins que tingui forma de niu. S’ha de guardar al congelador ja que es desfà molt ràpid
  4. Per fer la macedònia, s’ha de tallar la fruita a mides regulars i posar en un bol amb el suc de taronja i el licor, deixar macerar durant un mínim d’una hora a la nevera.
  5. Mentrestant es por fer la mousse de formatge, muntant la nata fins que quedi a punt de neu i després barrejant-hi el formatge Quark  fins a obtenir una textura uniforme.
  6. Per muntar el plat, posar el niu de xocolata al centre, omplir amb la mousse de formatge (millor que estigui freda) i acabar amb la macedònia, posar suc de taronja al fons del plat.

Macedonia en nido de chocolate y mouse de queso

En verano, siempre apetece comer fruta, y si ya está preparada aún mejor, la macedonia, siempre ha sido un plato que ha tenido una imagen de un plato sencillo, pero hoy, para la propuesta del mes de Memorias d’una cuinera,  he querido dar un aspecto diferente, combinando la fruta con chocolate y mouse de queso.

El plato consiste en un nido de chocolate para poner la macedonia sobre una cama de mouse de queso. Así a medida que se va comiendo se van mezclando los diferentes sabores y texturas. También se podría hacer con un helado de nata o nueces,  también quedaría muy bien y ayudaría a que no se deshaga el nido de chocolate, ya que como es muy delgado con el calor se deshace enseguida.

 receta:
Ingredientes para 6 personas:

 Para los nidos

• 200 g de chocolate de cobertura 

Para la macedonia:

• Frutas variadas
• Jugo de 4 naranjas
• Licor o vino dulce

 Para la mouse de queso:

• 250 de queso tipo Quark
• 250 g de nata montada

 1. Para hacer los nidos de chocolate, poner en una bandeja una lámina de agua y poner en el congelador para tener una superficie fría.
2. Deshacer el chocolate al baño maría o al microondas hasta que esté deshecha
3. Poner el chocolate en una manga pastelera y hacer hilos sobre el hielo, en cuanto esté duro, con las manos ir doblando hasta que tenga forma de nido. Se debe guardar en el congelador ya que se deshace muy rápido
4. Para hacer la macedonia, se debe cortar la fruta en tamaños regulares y poner en un bol con el zumo de naranja y el licor, dejar macerar durante un mínimo de una hora en la nevera.
5. Mientras tanto se puede hacer la mouse de queso, montando la nata hasta que quede a punto de nieve y luego mezclando el queso Quark hasta obtener una textura uniforme.
6. Para montar el plato, poner el nido de chocolate en el centro, rellenar con la mouse de queso (mejor que esté fría) y acabar con la macedonia, poner jugo de naranja en el fondo del plato.

Anuncis

Quant a favescomptades

Favescomptades, receptes de cuina que sempre queden bé.
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en 30', Gluten, Postres i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Macedònia en niu de xocolata i mousse de formatge

  1. elmondejuju ha dit:

    mare meva Jordi!!! quina passada de presentació. Ja pot tremolar el Ferran Adrià! jajajajajajja. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets i bones vacances!

  2. Jo també m’he quedat parada amb la presentació que has fet, realment és de luxe!
    A mi ja em va bé amb la mousse de formatge!;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s