Ajoblanco amb panses

Imatge

Avui us presento l’Ajoblanco, que és una sopa freda, com vindria a ser el gaspatxo, però que es fa amb ametlles i és originaria de la zona de Màlaga. L’ ingredient principal son les ametlles crues, i encara que sembli que hagi de ser molt dolç,  te un gust molt sua i segons es faci mes o menys espès, es pot prendre tant com a aperitiu, com a salsa acompanyament de carn o peix o com a plat principal

Recepta:

Ingredients per 5 persones:

  • 100 g d’ametlles crues
  • 2 alls
  • 150 g de molla de pa
  • 100 g d’oli d’oliva
  • 30 ml de vinagre
  • 1 l d’aigua freda
  • Sal
  1. Posem la molla de pa en remull amb aigua i el vinagre.
  2. Si no tenim les ametlles pelades, les escaldarem tres vegades en aigua bullent, les deixem refredar i els hi traiem la pell.
  3. En un  got de triturar, afegim les ametlles pelades, els alls, el pa i ho  amen lligant amb l’oli, fins obtenir una pasta
  4. Afegim aigua freda per obtenir la textura desitjada,  ho rectifiquem de sal i ho guardem a la nevera.
  5. Ho  servim en un plat acompanyat de panses. També es pot acompanyar amb raim, meló, pernil, etc…

Ajoblanco con pasas

Hoy os presento el Ajoblanco,  es una sopa fría, como podría a ser el gazpacho, pero que se hace con almendras y es originario de la zona de Málaga. El ingrediente principal son las almendras crudas, y aunque parezca que tiene que ser muy dulce, tiene un sabor muy suave y según se haga más o menos espeso, se puede tomar tanto como aperitivo, como salsa para acompañamiento de carne o pescado o como plato principal

receta:
Ingredientes para 5 personas:

• 100 g de almendras crudas
• 2 ajos
• 150 g de miga de pan
• 100 g de aceite de oliva
• 30 ml de vinagre
• 1 l de agua fría
• Sal

1. Ponemos la miga de pan en remojo con agua y el vinagre.
2. Si no tenemos las almendras peladas, las escaldaremos tres veces en agua hirviendo, las dejamos enfriar y les quitamos la piel.
3. En un vaso de triturar, añadimos las almendras peladas, los ajos, el pan y lo vamos  ligando con el aceite, hasta obtener una pasta
4. Añadimos el agua fría para obtener la textura deseada,  lo rectificamos de sal y lo guardamos en la nevera.
5. Lo servimos en un plato acompañado de pasas. También se puede acompañar con uvas, melón, jamón, etc …

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