Tataki de tonyina amb caviar de mango

Avui us presento un plat que fa temps que volia fer, ja que combina el menjar japonès amb la cuina molecular, un caviar de mango, que he tret d’un blog molt interessant que es diu http://www.gastronomiaycia.com/2011/10/13/tataki-de-atun-macerado-en-salsa-ponzu-con-caviar-de-mango/.

La tonyina crua, és la millor marera de menjar-la, i si es passa un moment per la planxa, queda encara millor. La combinació amb el caviar de mango, a banda de sorprenent, queda boníssim.

És un plat molt fácil de fer i segur que impresionareu als vostres convidas

Ingredients:

Per al Tataki de tonyina

150 grams de ventresca de tonyina (congelat prèviament durant 48 hores)

Per a la salsa Ponzu
80 ml. de salsa de soja
15 ml. de brou dashi
5 ml. de suc de llimona
una mica de gingebre ratllat.

Per al caviar de mango

250 ml. de suc de mango
1’5 grams d’alginat
4 grams de clorur càlcic
500 ml aigua.

Preparació salsa Ponzu

Preparar la salsa ponzu barrejant tots els ingredients en un bol i reservar

Preparació del Tataki

Macerar el tros de tonyina a la salsa ponzu i la deixem marinar-hi durant 30 min a 5 º C.
Un cop passat aquest temps, segellem la peça a foc viu i molt ràpid perquè no es cuini l’interior de la tonyina, parem la cocció refredant en aigua amb gel embolicat en film

Preparació del caviar de Mango

Barregem el suc de mango amb l’alginat i el deixem reposar 10 minuts
Diluïm el clorur càlcic en aigua
Amb una xeringa fem perles al bany de clorur càlcic
Rentem en un bol amb aigua

Acabat i Presentació

En un plat posem el tataki de tonyina tallat a làmines de 2 cm
Acompanyem amb una cullerada de caviar de mango

Tataki de atún con caviar de mango

Hoy os presento un plato que hace tiempo que quería hacer, ya que combina la comida japonesa con la cocina molecular,  un caviar de mango que he sacado de un blog moy interesante http://www.gastronomiaycia.com/2011/10/13/tataki-de-atun-macerado-en-salsa-ponzu-con-caviar-de-mango/.

El atún crudo, es la mejor marera de comerlo, y si se pasa un momento por la planxa, queda todavía mejor. La combinación con el caviar de mango, aparte de sorprendente,  queda riquísimo.

Ingredientes:

Para el Tataki de Atún

150 gramos de ventresca de atún (congelado previamente durante 48 horas)

Para la salsa Ponzu
80 ml. de salsa de soja
15 ml. de caldo dash
5 ml. de jugo de limón
una pizca de rallado.

Para el caviar de mango
250 ml. de jugo de mango
1’5 gramos de alginato
4  gramos de cloruro cálcico
500 ml agua.

Preparación salsa Ponzu

Preparar la salsa ponzu mezclando todos los ingredientes en un bol y reservar

Preparación del Tataki

Macerar el trozo de atún en la salsa ponzu y la dejamos marinar en ella durante 30 min a 5ºC.
Una vez pasado este tiempo, sellamos la pieza a fuego vivo y muy rápido para que no se cocine el interior del atún, paramos la cocción friándolo en agua con hielo envuelto en film

Preparación del caviar de Mango

Mezclamos el jugo de mango con el alginato y lo dejamos reposar 10 minutos
Diluimos el cloruro cálcico en agua
Con una jeringuilla hacemos perlas en el baño de cloruro cálcico
Lavamos en un bol con agua

Acabado y Presentación

En un plato ponemos el tataki de atún cortado a láminas de 2 cm
Acompañamos con una cucharada de caviar de mango

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Quant a favescomptades

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3 respostes a Tataki de tonyina amb caviar de mango

  1. VelSid ha dit:

    ¿No es algo descarado?

    http://www.gastronomiaycia.com/2011/10/13/tataki-de-atun-macerado-en-salsa-ponzu-con-caviar-de-mango/

    Un pinback a delatado que se han copiado todos los ingredientes, lo correcto no sería enlazar a la fuente?

    Suponemos que quizá ha sido un error, por eso te invitamos a realizar las modificaciones oportunas tal y como se contempla en la licencia de uso.

    Saludos

  2. VelSid ha dit:

    Muchas gracias, el cambio nos muestra que ha sido un error sin mala intención.

    Un saludo

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