Croqueta líquida de bolets


Aquest mes a la Recepte del 15, han proposat com a ingredients els bolets, jo us proposo uns croquetes líquides, que he descobert de Ferran Adrià, son molt sorprenents, ja que per l’exterior semblen croquetes però cuant les mossegues surt tot el líquid amb gust de croqueta que es pot fer amb el gust que mes us agradi.

El truc està en fer una massa molt líquida amb crema de llet i afegir-hi gelatina, aquesta amb el fred cualla i es pot treballar, després s’embolcalla amb una massa molt prima que pot ser o pasta fresca molt prima, pasta brik o pasta wontong, fent uns paquetets que s’arrebossen i es fregeixen, amb l’escalfor la gelatina es desfà i queda líquida per dins.

Ingredients per 4 persones:

Per la massa de croquetes:

3 cullerades de ceba picada
2 dents d’all
100 g de bolets variats
250 g de crema de llet
250 g de brou vegetal
2 fulles de gelatina
Sal, pebre i nou moscada

Per la massa de crep:
1 ou
75g de farina
200g de llet o aigua

Primer preparem la massa de croquetes ja que ha de reposar entre 8 i 12 hores a la nevera
Confiten la ceba en una paella amb oli fins que quedi transparent
Agfegim els bolets tallats a daus ben petits i ho sofregim
Afegim la crema de llet i el brou vegetal i ho deixem bullir un parell de minuts
Ho rectifiquen de sal, pebre i nou moscada
Afegim la gelatina remullada durant 5 minuts i ben escorreguda
Ho posem en un recipient que permeti una alçada de 1,5 cm i ho deixem a la nevera unes 12 hores.

Per fer la massa de crep o pasta brik, s’han de barrejar tots els ingredients amb el turmix, es deixa reposar uns 10 minuts i es fan capes ben fines de massa escampant-ho amb un pinzell sobre una paella antiadherent a foc molt baix, jo ho vaig fer amb una cuina d’inducció al 4 i no es van cremar, si teniu gas, s’ha d’anar treient del foc directe ja que es cremaría. Si voleu mes informació, podeu visitar la pàgina Cocina en casa on ho expliquen molt bé.

Un cop fetes les lámines, es fan uns paquetets amb una porció de massa de croqueta, es tanca mirant que no quedi cap forat, es passa per ou i farina i es fregeix amb molt oli fins que quedi ben torrat.

Es poden servir tant d’aperitiu com de plat principal acompanyat d’una amanida.

          

Croquetas líquidas de setas

Este mes en la receta del 15, han propuesto como ingrediente las setas, yo os propongo unos croquetas líquidas, que he descubierto de Ferran Adrià, son muy sorprendentes, ya que por el exterior parecen croquetas pero cuanto las muerdes sale todo el líquido con sabor a croqueta que se puede hacer con el sabor que mas os guste.

El truco está en hacer una masa muy líquida con crema de leche y añadir gelatina, ésta con el frío cuaja y se puede trabajar, después se envuelve con una masa muy delgada que puede ser o pasta fresca muy delgada, pasta brik o pasta wontong, hacemos unos paquetitos que  se rebozan y se fríen, con el calor la gelatina se deshace y queda líquida por dentro.

Ingredientes para 4 personas:

Por la masa de croquetas:

3 cucharadas de cebolla picada
2 dientes de ajo
100 g de setas variadas
250 g de crema de leche
250 g de caldo vegetal
2 hojas de gelatina
Sal, pimienta y nuez moscada

Por la masa de crepe:
1 huevo
75g de harina
200g de leche o agua

Primero preparamos la masa de croquetas ya que debe reposar entre 8 y 12 horas en la nevera
Confitamos la cebolla en una sartén con aceite hasta que quede transparente
Añadimos las setas cortadas en dados muy pequeños y lo sofreímos
Añadimos la crema de leche y el caldo vegetal y lo dejamos hervir un par de minutos
Lo rectifican de sal, pimienta y nuez moscada
Añadimos la gelatina remojada durante 5 minutos y bien escurrida
Lo ponemos en un recipiente que permita una altura de 1,5 cm y lo dejamos en la nevera unas 12 horas.

Para hacer la masa de crepe o pasta brik, hay que mezclar todos los ingredientes con el turmix, se deja reposar unos 10 minutos y se hacen capas muy finas de masa esparciéndose con un pincel sobre una sartén antiadherente a fuego muy bajo , yo lo hice con una cocina de inducción al 4 y no se quemaron, si tiene gas, hay que hacerlo fuera del fuego directo ya que se queman. Si desea más información, puede visitar la página Cocina en casa donde lo explican muy bien.

Una vez hechas las láminas, se hacen unos paquetitos con una porción de masa de croqueta, se cierra mirando que no quede ningún agujero, se pasa por huevo y harina y se fríe con mucho aceite hasta que quede bien dorado.

Se pueden servir tanto de aperitivo como de plato principal acompañado de una ensalada.

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Quant a favescomptades

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Una resposta a Croqueta líquida de bolets

  1. Guau, és realment sorprenent! Aquesta me l’enduc per versionar-la de cara Nadal, quina xulada!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

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