Risotto Express de Verdures

IMG_20131005_140126

El temps i l’atenció que necessita  fer una bona paella tradicional o un risotto de vegades és prohibitiu i moltes vegades acabem sense fer-los.

Aquests són plats de cuina tradicional que s’acostumen a deixar per dies especials o pel cap de setmana, quan tenim mes temps, però si et digués que es pot cuinar una paella o un risotto des de zero en set minuts? O que es pot precuinar qualsevol d’aquests plats amb tres dies d’antelació i  acabar-lo en quatre minuts ?

Si teniu una olla a pressió, heu de provar-ho per poder gaudir d’aquests meravellosos plats  amb més freqüència .

Al llibre Modernist Cuisine at Home, he descobert que funciona igual de bé utilitzar una olla a pressió afegint tota l’aigua i sense la  necessitat de remoure que la recepta tradicional.

L’ únic desavantatge de l’olla a pressió és que no es pot aixecar la tapa per anar controlant la cocció . Així que l’objectiu és precoure l’arròs una mica  i després el tornem a posar al foc un parell de minuts per perfeccionar la textura i ajustar els gustos.

Com a mostra he fet un rissoto de verdures, però l’ important és la tècnica,  ja que després es pot fer amb la varietat de gustos que més us agradi, paella, un arros caldós, risotto, o el que mes us agradi i també amb diferents cereals, com la quinoa, avena, etc…

Ingredients

  • 2 tasses d’arròs
  • 1/2 Ceba tallada a daus
  • 2  grans d’all tallat a daus
  • 1/2 Porro tallat a juliana
  • 4 Xampinyons
  • Aigua o caldo vegetal

Pel puré de verdures

  • 4 brots de bròquil
  • Un grapat d’espinacs

Comencem fent el puré de verdures, bullim el bròquil durant 10 minuts, ho passem a un pot de triturar amb una miqueta d’aigua de la cocció,  hi afegim els espinacs, que es couran amb el mateix vapor, i finalment es tritura amb el minipimer i es reserva.

Per  començar el risotto, primer sofregim la ceba, el porro i els alls, fins que estigui transparent, en aquest punt afegim els xampinyons tallats.

Un cop sofregit, afegim l’arròs i el fregim un parell de minuts fins que es torni transparent.

Després afegim el brou de verdures i el puré de verdures perquè agafi color.

Tanquem l’olla a pressió i ho posem a foc alt fins que surtin les dues ratlles de la vàlvula, abaixem el foc i ho deixen 4 minuts amb el foc al mínim.

Despresurem l’olla posant-la a sota l’aigua fins que baixa la vàlvula i ho tornem a posar al foc durant 3 minuts més per acabar la cocció. Afegim el formatge ratllat, la mantega, si ens agrada i ho rectifiquem de sal.

Ho servim al plat i com a decoració hi posem tres làmines de xampinyons que es couran amb el mateix vapor.

IMG_20131005_140126IMG_20131005_144154IMG_20131005_203052 IMG_20131005_203211 IMG_20131005_203351 IMG_20131005_203519 IMG_20131005_203733

Anuncis

Quant a favescomptades

Favescomptades, receptes de cuina que sempre queden bé.
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en -Segons, 15', Gluten, Lactosa i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Risotto Express de Verdures

  1. Tens raó, làrròs a casa és sinònim de dissabte!! però l’haurem de provar de fer d’aquesta manera, més ràpidament!! m’agrada molt el color.

  2. No tinc olla a pressió però el resultar és sorprenent i el temps que es tarda a fer-lo encara més.
    Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.

  3. judith ha dit:

    si és exprés segur que m’interessa! jajajajajja. Una bona combinació Jordi per un rissotto. Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. Petonets

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s